12 Nisan 2009 Pazar

Başlangıç Olarak

Denemeye çalıştığımız şey yazıda satranç oynamak gibi geliyor bize. Herkesin, kendinden önce yazılan bölümü devam ettirmesi gerekiyor sürekliliği korumak adına. Ama sonraki bölüm hakkında karşı tarafa yorum yapma, müdahale etme, onu etkilemeye çalışma gibi bir hak ikimiz için de geçerli değil. Bizi bu yazılara bağlayan en önemli kural da bu. Yazısını tamamlayan, bir sonraki bölümü merak etmeye başlıyor. Hem yazan hem okuyan olma durumu bir yerde.

Geniş çaplı okuyucu kitlelerine ulaşmak gibi bir hayalimiz var, ama amacımız yok. Şu an için tek amacımız yazdıklarımızı yakın çevremizin beğenisine sunmak. Tanımayanlar da alaka gösterip okurlarsa ne mutlu bize.

Son olarak okuyuculardan çok ufak bir ricamız var. Lütfen yazılanlara dahil olma çabası içinde yorumlar yapmaktan kaçınalım. Yerin dibine geçirilmeye , ya da göklere çıkarılmaya hazırız. Ama yazılarımıza müdahale gibi bir durumla karşılaşmak pek de arzu ettiğimiz bir şey değil. Müdahaleden kastımız, yazılanların devamını getirme kaygısı taşıyan okuyucu yorumlarından ibaret, fazlası değil."Bu şöyle devam etse mükemmel olur." ya da "Ben olsam böyle yazardım." düşüncelerine pek sıcak bakmıyoruz, bakamıyoruz. Çünkü biz birbirimize bile karışmıyoruz.

Çok konuştuk, bundan sonrasını yazılarımıza bırakıyoruz.

(Not:Blog fikrini bizden esirgemeyen Fikret arkadaşımıza,canımıza,yavrumuza teşekkürü bir borç biliriz.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder